Home » Nieuws / blogs

Nieuws / blogs

🦠 Update CoVid-19.

Op advies van onze beroepsvereniging stellen wij alle reguliere behandelingen uit tot 6 april.

Wij zijn druk bezig om alle geplande afspraken te verplaatsen, maar voor spoedgevallen bij niet-coronapatiënten blijven wij bereikbaar maandag tot en met donderdag van af 8 uur tot en met 16:30 uur. Dat dit consequenties met zich mee brengt, zijn wij ons zeker van bewust. Wij vinden echter dat iedereen zijn of haar verantwoording hoort te nemen en geven daarom gehoor aan de oproep.

 

Wat zijn spoedgevallen?
Als je plotseling last krijgt van pijn, een ontsteking of zwelling in je mond of door een ongeval een tand breekt of verliest, noemen we dat een spoedgeval. Bel dan altijd eerst de tandarts voor overleg, ook als je verkoudheidsklachten hebt of (mogelijk) besmet bent met het coronavirus.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u telefonisch contact opnemen via het nummer 0561-613448 of via info@tandartsekhart.nl

Houdt de website, Facebook of Instagram in de gaten voor updates.

Met vriendelijke groet,

Tandartspraktijk Ekhart

 

Wachtjaar

Het nieuwe jaar is weer begonnen en velen zijn overgestapt naar een andere verzekeraar. De redenen lopen uiteen van goedkoper, nauwelijks gebruik van gemaakt, tot noodzakelijk, want er zou eigenlijk een orthodontische behandeling moeten plaatsvinden bij uw kind. Die ontbrekende tand of kies kan mooi worden vervangen door een kroon met implantaat... noem maar op.

Lees meer »

Tandartstarieven 2020

De Nederlandse Zorgautoriteit is de toezichthouder voor de zorgmarkt in Nederland. Jaarlijks stellen zij de tarieven voor de tandheelkunde vast. Dit zijn de tarieven die wij in de tandheelkunde gebruiken. Deze tarieven kunt u vinden via deze link. 

Lees meer »

Hoe werkt de spoeddienst?

Het kan iedereen gebeuren, kiespijn/tandpijn krijgen, een ongeluk waarbij de voortanden afgebroken, verplaatst of uit de mond gekomen zijn, of een extractiewond die blijft bloeden. Dit gebeurt nou net na sluitingstijd of in het weekend. In dat geval mag altijd de dienstdoende tandarts gebeld worden. Wel moet geprobeerd worden om op reguliere tijden te bellen (tussen  8:00 en 18:00 uur). Belt u buitende reguliere tijden, kunt u doorverwezen worden naar uw eigen  tandarts, of de dienstdoende tandarts van de volgende dag.

Lees meer »

Tarieven 2019

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de tarieven voor 2019 bekend gemaakt. Deze tarieven gelden voor alle tandartsen in Nederland. Klik op de link om ze te bekijken: https://www.tandarts.nl/tandartstarieven/2019

Lees meer »

Praktijk gesloten met kerst en oud & nieuw!

Vanwege de kerstvakantie is de praktijk gesloten vanaf 21-12-2018 tot en met 06-01-2019. Wij zijn 07-01-2019 vanaf 08:00 uur weer aanwezig. Voor spoedgevallen die geen uitstel kunnen verdragen, kunt u bellen met 0900 - 112 3 112.

Lees meer »

Kerst 2018

Wat gaat de tijd weer snel!! Woensdag is het sinterklaas en over drie weken begint onze kerstvakantie! Wilt u nog voor controle komen, wacht niet te lang met het maken van een afspraak.

Lees meer »

Verzekeringen 2019

Maandag 12-11-2018 moesten alle verzekeraars de premie voor 2019 bekend maken. Dit kan voor u betekenen dat het puzzelen is begonnen. Om het puzzelen voor een tandartsverzekering wat te vergemakkelijken, heb ik een link voor een vergelijkingssite geplaatst.

Lees meer »

Tandheelkunde door de jaren heen.

In de loop der jaren is er het een en ander veranderd in de tandheelkunde. Neem bijvoorbeeld het gebruik van anesthesie (verdoving). Wij vinden het heel normaal dat dit gebruikt wordt tijdens behandelingen, maar nog niet zo lang geleden was dit helemaal niet zo normaal.

Lees meer »