… is een partiële plaatprothese (plaatje)?

Een partiële plaatprothese is een goedkoper alternatief dan een frame. Een partiële plaatprothese is het beste te omschrijven als een gedeeltelijk kunstgebit waar we de ontbrekende tanden en kiezen aan kunnen maken.

Over het algemeen hangt een partiële plaatprothese beetje tussen de aanwezige tanden en kiezen en zal daarom vaak nooit echt vast zitten. Zijn de overige tanden en kiezen niet goed meer, maar bent u nog niet toe aan een volledig kunstgebit, dan kunnen we met een partiële plaatprothese hier rustig aan naar toe werken. Het uitbreiden van de partiële prothese gaat relatief simpel. In de ochtend wordt er een afdruk gemaakt, deze gaat naar het laboratorium en ’s middags komt de partiële plaatprothese, inclusief de te vervangen tand of kies retour. Wanneer er een tand of kies zou moeten worden getrokken, wordt dat pas gedaan wanneer de partiële plaatprothese terug is. Kijk je naar wat sterker is, een frame of een partiële plaatprothese, dan is een frame beduidend sterker. Vergelijk je een partiële plaatprothese met een volledig gebit, dan is een volledig gebit sterker.

Tijdens het poetsen van uw tanden en kiezen is het nodig om de partiële plaatprothese uit te doen, anders kunt u uw tanden en kiezen niet goed poetsen. De partiële plaatprothese dient gereinigd te worden met een zachte handzeep. Tandpasta zal het kunststof te veel beschadigen. Leg het een keer in de week in natuurazijn en het tandsteen is makkelijk te verwijderen.

Heeft u na het plaatsen klachten? Meldt dit altijd. Wanneer u de problemen niet meldt, kunnen wij het niet weten en u niet helpen. We maken een partiële plaatprothese voor u, niet voor uw nachtkastje.