Whitening tandpasta of bleken?

Gepubliceerd op 28 februari 2017 om 16:25

Werken whitening tandpasta's? Is bleken wat voor mij?

Werken whitening tandpasta’s?

Steeds vaker wordt er gevraagd of whitening tandpasta’s kunnen helpen om de tanden en kiezen witter te maken. Dit kan niet. Whitening tandpasta’s bevatten geen bestanddelen met een blekende werking. Wel zijn er een aantal die voor een optische whitening zorgen. Dit betekent dat er stoffen aanwezig zijn, die de tanden en kiezen tijdelijk witter doen lijken. Het is echter geen blijvend effect.

 

Hoe kan ik dan mijn tanden en kiezen witter krijgen?

Dat kan in sommige gevallen door middel van bleken.

 

Tanden bleken

Tanden en kiezen kunnen dusdanig verkleurd zijn, dat bleken wenselijk is. Bleken is een methode waarbij er niet hoeft te worden geslepen of geboord, maar met behulp van tandheelkundige bleekmiddelen de tanden witter worden gemaakt door de in de loop der jaren ingeslopen verkleuringen te verwijderen. Daarbij wordt niets aan de tand toegevoegd of van de tand afgeslepen.

Om de juiste bleekmethode te kunnen bepalen, zal er eerst worden gekeken wat voor verkleuring het betreft. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen extrinsieke (buiten de tand) en intrinsieke (binnen de tand) verkleuring. Extrinsieke verkleuring blijft beperkt tot de verkleuring aan het oppervlak van de tand, terwijl intrinsieke verkleuring de verkleuring is van het harde tandweefsel veroorzaakt door stoffen die in het glazuur en dentine zijn gedrongen. Kronen en vullingen zullen overigens niet mee verkleuren tijdens het bleken.

 

Welke bleekmethode bieden wij aan?

Wij werken met de thuisbleekmethode van Opalescence. Afhankelijk van de soort verkleuring wordt er gekozen voor Bleaching to go of individuele bleeklepels.

Het voordeel van thuisbleken is dat de bleekgel niet sterk geconcentreerd is waardoor pijnklachten minder voorkomen en het bleekresultaat beter kan worden geregeld. Daarnaast bevatten de moderne thuisbleekmiddelen ook stoffen die pijnklachten voorkomen. Thuisbleken is ook aanmerkelijk goedkoper dan bleken bij de tandarts.
Een nadeel is dat het langer duurt voordat er resultaat is bereikt.

Mocht u interesse of vragen hebben, kunt u contact met onze praktijk opnemen.

Meer informatie kunt u ook vinden op https://www.opalescence.com/nl