Help!!!

Gepubliceerd op 6 juli 2020 om 15:47

Omdat er zo veel verschillende soorten tandpasta's zijn, kan het wel lastig zijn om de juiste tandpasta te kiezen. Laten we bij het begin beginnen. De tandpasta's zijn voor verschillende leeftijdscategorieën: 

1. Kinderen 0 - 5 jaar.

2. 5 - 12 jaar.

3. 12 +.

Het verschil tussen deze tandpasta's is de hoeveelheid toegevoegde fluoride. Van kleine kinderen kun je niet verwachten dat ze begrijpen dat ze de tandpasta moeten uitspugen, in plaats van doorslikken. In tandpasta voor kinderen van 0 – 5 jaar zit daarom zeer weinig fluoride. Hierdoor kan een kind geen overdosis aan fluoride binnen krijgen, al zouden ze van de hele tube snoepen.

Per groep zal de hoeveelheid fluoride toenemen, al kan er ook voor gekozen worden om fluoridevrije tandpasta te gebruiken.

Spelen er andere klachten of problemen, dan kan er gekeken worden naar een tandpasta die werkzaam is voor die specifieke klacht of probleem. Zo zijn er tandpasta’s op de markt die specifiek werken bij tandvleesproblemen, gevoelige tanden, of droge mond. Zelfs voor kunstgebitten is er tandpasta.

Ziet u door de bomen het bos niet meer, komt u er zelf niet uit? Tijdens u controle of behandeling kunt u ons altijd uw vraag voorleggen. Wij hebben van meerdere merken proeftubes, wellicht dat wij u daarmee op weg kunnen helpen bij het vinden van een geschikte tandpasta voor u!