Prijsverschillen zorgverzekeringen nemen toe, vergelijken interessant

Gepubliceerd op 10 september 2020 om 16:23

Begin september werd bekend dat de nominale premie zorgverzekering in 2021 flink gaat stijgen, gemiddeld met iets meer dan 5 euro per maand. De definitieve premieverhoging is evenwel nog niet bekend, waar zorgverzekeraars dit uiteindelijk individueel invullen. De premie kan zodoende nog hoger, maar ook lager uitvallen dan de laatste raming, maar wat vaststaat is dat iedereen meer gaat betalen. Dat mag geen verrassing worden genoemd gezien de perikelen rondom de coronacrisis. Verwacht wordt eveneens dat de verschillen tussen zorgverzekeringen onderling weer gaat toenemen, en dus is het vergelijken van de premies dit jaar extra interessant. Pak je huidige polis erbij en ontdek of je elders mogelijk meer gunstige voorwaarden vindt.

Waarom zorgverzekeringen vergelijken

Duizenden Nederlanders houden zich jaarlijks bezig met het vergelijken van verzekeringen, gas & licht en zelfs de prijzen bij supermarkten voor de boodschappen. Logisch, want door de vaste lasten in kaart te brengen, zien we pas echt dat het mogelijk is om ieder jaar tientallen of zelfs honderden euro’s voordeliger uit te zijn. Het vergelijken van de zorgverzekering resulteert altijd in een paradox: je wilt het liefst niet besparen op goede zorg, maar toch zo voordelig mogelijk uit zijn. Zeker nu de premies in 2021 lijken te stijgen, is het meer dan ooit interessant om diverse zorgverzekeraars en polissen met elkaar te vergelijken.

De zorgpremies worden jaarlijks in de novembermaand definitief bekendgemaakt. In deze periode ga je de zorgverzekering vergelijken op basis van dekking en premie. De basisverzekering is verplicht, terwijl de aanvullende verzekering optioneel is voor extra kosten die je in het nieuwe jaar verwacht te gaan maken. Veel mensen kiezen voor een lage premie voor de basisverzekering in combinatie met een aanvullende dekking op bijvoorbeeld de tandarts of fysiotherapie. Heb je voldoende inzicht in je huidige polis? Mogelijk is een vergelijkbare polis bij een alternatieve verzekeraar al snel tientallen euro’s per jaar goedkoper.     

Aanvullende verzekering voor extra dekking

Een aanvullende verzekering sluit men af wanneer verwacht wordt dat de basisverzekering onvoldoende dekking biedt. Kies je hiervoor, dan is het belangrijk om uit te gaan van een lagere premie ten opzichte van de eventuele kosten die je hiermee wilt dekken. Stel dat je tweemaal per jaar de tandarts bezoekt voor een reguliere afspraak, dan wegen de kosten hiervoor doorgaans niet op tegen de premie bij een aanvullende verzekering. Een aanvullende verzekering voor de fysiotherapie is daarentegen wel weer erg interessant, omdat je binnen de basisverzekering slechts recht hebt op een beperkt aantal behandelingen per jaar.

Onafhankelijk extra verzekeren

Kosten voor de tandarts of fysiotherapie zijn doorgaans lastig in te schatten. Wil je in het komende jaar een kroon laten zetten of moet er een kies worden getrokken? Dan is een aanvullende verzekering op tandartskosten geen overbodige luxe. Ook wanneer je geregeld rondloopt met (sport)blessures, dan is extra dekking voor meer behandelingen bij de fysiotherapeut een aantrekkelijke optie. Vergelijk onafhankelijk  van de basisverzekering de mogelijkheden van een aanvullende tand- en fysio ongevallen verzekering. Bepaal welke extra dekking je binnen een aanvullende verzekering nodig hebt om je basisverzekering zo gunstig mogelijk af te sluiten. Beperk de kosten en profiteer tegelijk van de best mogelijke zorg in het nieuwe jaar.    

 

Bron: www.nationalegezondheidsgids.nl

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.