Een nieuwe prothese: stap een.

Gepubliceerd op 27 september 2017 om 16:37

Een nieuwe prothese, hoe gaat dit in zijn werk? Wat zijn redenen waarom een nieuwe prothese noodzakelijk of wenselijk is?

Een nieuwe prothese, of kunstgebit kan om meerdere redenen noodzakelijk of wenselijk zijn. Het kan zijn dat u destijds een noodprothese heeft gekregen. Dit kan het geval zijn wanneer er nog veel tanden en kiezen aanwezig waren, voor de prothese werd geplaatst (tanden eruit, prothese erin). Daarnaast kan het zijn dat de prothese ouder is en opvullen geen mooi resultaat meer geeft.

 

Komende weken nemen wij u mee tijdens het proces van het maken van een volledige prothese. In deze situatie gaat het om een oudere prothese (12 jaar oud), die dusdanig is versleten. Patiënte meldde zich dat de pasvorm minder is en de prothese ruw begint aan te voelen. Ook zijn er duidelijk verkleuringen zichtbaar in de prothese.

 

Tijdens de eerste afspraak wordt er duidelijk gevraagd wat de patiënt graag wil. In dit geval: een mooie, nette prothese. Om de prothese te kunnen maken, zijn er twee afdrukken gemaakt, een van de onderkaak en een van de bovenkaak. Op deze afdrukken worden passende lepels gemaakt. Hoe die worden gebruikt, laten we volgende week zien!!

 

IMG_6336.jpg

Dit ziet er zo best nog goed uit.

 

IMG_6339.jpg

Echter blijken de kiezen totaal versleten te zijn. Daarnaast is er een zeer donkere rand aan de onderprothese zichtbaar. Dit zijn kleurstoffen die in de loop der jaren in de prothese zijn getrokken.

 

IMG_6340.jpg

De beginafdrukken zijn gemaakt. Op deze beginafdrukken maakt de tandtechnieker een individuele lepel.

 

Deze prothese zal worden vervaardigd door https://www.facebook.com/ttlhenkkeuning/