Een nieuwe prothese: stap twee.

Gepubliceerd op 5 oktober 2017 om 21:07

Vorige week lieten we u de eerste stap in het proces tot een nieuwe gebitsprothese zien. Vandaag laten we u de volgende stap zien.

Vandaag stap twee van het proces in het vervaardigen van een gebitsprothese: de individuele afdruk.

 

Vorige week zijn er twee afdrukken  gemaakt. Deze afdrukken zijn uitgegoten in gips, waarna er individuele lepels op zijn gemaakt. Deze individuele lepels volgen precies  de anatomie van de kaak, waardoor een nauwkeurigere afdruk kantoren gemaakt. Ook wordt de vorm van de rand van de toekomstige prothese goed vastgelegd. Hoe nauwkeuriger de afdruk, hoe beter de prothese zal zitten. Zeker voor de bovenprothese is dit van groot belang. Deze afdrukken worden in het laboratorium weer uitgegoten en zullen als basis voor de nieuwe prothese dienen. Echter moeten er nog 2 stappen doorlopen worden, voor de prothese definitief vervaardigd kan worden.

 

FB_IMG_1507230330381-1.jpg

De beginafdrukken van vorige week. Nadat deze in het laboratorium zijn uitgegoten, is op de modellen de individuele  lepel gemaakt.

 

FB_IMG_1507230335322-1.jpg

De individuele afdrukken. In de afdrukken zijn duidelijk de spieraanhechtingen van de lippen en wangen zichtbaar. Deze moeten mooi vrij liggen, om te voorkomen dat de prothese los komt tijdens het bewegen van de lippen en wangen.

 

Deze prothese zal worden vervaardigd door https://www.facebook.com/ttlhenkkeuning/